• Home
  • Zájemci o studium
    • Přijímací řízení
    • Dotazy uchazečů
    • Obory vzdělání s maturitní zkouškou
    • Zkrácené denní studium
    • Obory vzdělání s výučním listem
    • Nástavbové studium
    • Domovy mládeže
  • Žáci a rodiče
    • Klasifikace a docházka
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu a služeb
    • Suplování
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu a služeb
    • Rozvrhy
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu a služeb
    • Stravování
      • Informace
      • Charbulova
    • E-learning
    • Pošta
    • Poradenské pracoviště
    • Potřebuji pomoc
    • Europass
  • Zaměstnanci
    • Třídní knihy
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu a služeb
    • Pošta
    • SharePoint
    • Attis
    • Požadavky
    • E-learning
  • Služby veřejnosti
    • Informace o stravování
    • Objednávka obědů
    • Nová Svratka
    • Rekvalifikace a kurzy
    • Kadeřnictví
    • Kosmetika
    • Pronájmy
    • Prodejny našich výrobků
  • O nás
    • Úřední deska
    • Zřizovatel
    • Školská rada
      • Vyhlášení voleb
      • Jednací řád
      • Složení školské rady
    • Dokumenty
      • Školní řád
      • Výroční zpráva 2019-20
    • Výběrová řízení – dodávky, služby
    • Nabídka zaměstnání
  • Kontakty
    • Sekretariát
    • Vedení školy
    • Kurzy, CŽV
    • Zaměstnanci
    • Podatelna, datová schránka
    • Mapa
Střední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizaceStřední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizace
  • Home
  • Zájemci o studium
    • Přijímací řízení
    • Dotazy uchazečů
    • Obory vzdělání s maturitní zkouškou
    • Zkrácené denní studium
    • Obory vzdělání s výučním listem
    • Nástavbové studium
    • Domovy mládeže
  • Žáci a rodiče
    • Klasifikace a docházka
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu a služeb
    • Suplování
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu a služeb
    • Rozvrhy
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu a služeb
    • Stravování
      • Informace
      • Charbulova
    • E-learning
    • Pošta
    • Poradenské pracoviště
    • Potřebuji pomoc
    • Europass
  • Zaměstnanci
    • Třídní knihy
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu a služeb
    • Pošta
    • SharePoint
    • Attis
    • Požadavky
    • E-learning
  • Služby veřejnosti
    • Informace o stravování
    • Objednávka obědů
    • Nová Svratka
    • Rekvalifikace a kurzy
    • Kadeřnictví
    • Kosmetika
    • Pronájmy
    • Prodejny našich výrobků
  • O nás
    • Úřední deska
    • Zřizovatel
    • Školská rada
      • Vyhlášení voleb
      • Jednací řád
      • Složení školské rady
    • Dokumenty
      • Školní řád
      • Výroční zpráva 2019-20
    • Výběrová řízení – dodávky, služby
    • Nabídka zaměstnání
  • Kontakty
    • Sekretariát
    • Vedení školy
    • Kurzy, CŽV
    • Zaměstnanci
    • Podatelna, datová schránka
    • Mapa

Žijeme naplno

  • Úvod
  • Blog
  • Žijeme naplno
  • Salima 2018

Salima 2018

  • Autor zveřejněno
  • Kategorie Žijeme naplno
  • Datum 02/03/2018

Salima 2018

Žáci SŠ Brno, Charbulova, příspěvková organizace se jako již tradičně zúčastnili národních soutěží Pekař roku 2018 a Atraktivní výrobek. Soutěže odborných dovedností byly zakončeny slavnostním vyhlášením výsledků ve středu 28. února 2018, v 15 hodin, na brněnském výstavišti v rámci mezinárodního potravinářského veletrhu MBK/SALIMA.

Kdo soutěžil?

Pekařská soutěž Pekař roku 2018 je zaměřena na pekaře, kteří svoji kariérní dráhu teprve začínají. Soutěž je určena pro učně a studenty denního studia středních a vyšších odborných škol nebo pro mladé pekařské adepty, kteří ke dni zahájení soutěže nepřekročí 21 let věku. Letos startovalo patnáct soutěžících. Soutěž Atraktivní výrobek měla šest soutěžících z oboru Pekař a jedenáct soutěžících z oboru Cukrář.

Od úterý 27. února do středy 28. února 2018 mladí lidé soutěžili, porota bedlivě sledovala a hodnotila výkony i finální výrobky a závěrem vyhlásila „Pekaře roku 2018 a Atraktivní výrobek oboru Pekař a oboru Cukrář“.

Proč je soutěž mezi mladými pekaři a cukráři vyhledávaná?

Akce je nejen velmi atraktivní, ale jedná se o soutěž, jejíž cílem je umožnit veřejnosti zhlédnout národní soutěže v pekařském centru, zvýšit jejich diváckou návštěvnost a atraktivnost. Zároveň mohou návštěvníci veletrhů navštívit v expozicích vystavovatelů veletrhu mlynářství, pekařství a cukrářství MBK expozice vystavovatelů se špičkovým strojním vybavením do pekáren a cukráren.

Co „Pekař roku 2018“ musel splnit? 

Zadané úkoly:

  1. Výrobky jemného pečiva:
    1.  VÁNOČKA
    2. KOLÁČE s náplní (chodské, dožínkové,…):
  2. Výrobky běžného a vícezrnného pečiva:
    1. BĚŽNÉ PEČIVO, ručně tvarované pletýnky vyrobené v časovém limitu:
    2. VÍCEZRNNÉ PEČIVO
    3. CHLÉB

Jaké požadavky byly na Atraktivní výrobek?

Soutěžní výrobek svým charakterem, provedením a surovinovým složením musí dodržet základní rozlišovací znaky dle platné vyhlášky pro určení: pekařská – cukrářská kategorie. Soutěžní výrobek by měl reprezentovat především mistrovskou práci jednotlivce nebo kolektivu a profesní úroveň subjektu, který reprezentuje. Výtvarné pojetí soutěžního výrobku není stanoveno – je tematicky volné.

Jak se umístili žáci SŠ Brno, Charbulova, příspěvková organizace?

Žákyně zkrácené formy studia Klára Kalvodová se umístila v soutěži Pekař roku 2018 na krásném 1. místě.

Žákyně nástavbového studia Monika Obrová se umístila v soutěži Atraktivní výrobek oboru Cukrář na 2. místě.

Žákyně prvního ročníku tříletého studia Klára Balabánová a Anna Hodková se v soutěži Atraktivní výrobek oboru Pekař umístili na 3. místě.

Učitelům odborného výcviku za obor pekař Bc. Miroslavu Hudečkovi a Bc. Janě Rosa de Pauli a za obor cukrář Nastě Přikrylové patří velký dík za svědomitou přípravu žáků a samotným žákům velká gratulace za krásný výkon!

Tiskovou zprávu zpracovala: Mgr. Renata Svobodová, zástupkyně ředitelky pro praktické vyučování, SŠ Brno, Charbulova, příspěvková organizace

Salima_2018_1
Salima_2018_2
Salima_2018_3
Salima_2018_4
Salima_2018_5
[Zobrazit náhledy]
  • Sdílení:
author avatar
zveřejněno

Předchozí příspěvek

Gastro Labe 2018
02/03/2018

Další příspěvek

Veletrh fiktivních firem
16/03/2018

Může se Vám také líbit

Zelenka Jakub
Fotosoutěž Tvýma Očima
6 ledna, 2021
Kurz asijské kuchyně
Kurz asijské kuchyně
17 prosince, 2020
canon
Hra světel a stínů
17 prosince, 2020

Vyhledat

Přihláška ke studiu

Nabídka oborů

  • Obory vzdělání s maturitní zkouškou
  • Obory vzdělání s výučním listem
  • Zkrácené denní studium
  • Nástavbové studium

Dotazy uchazečů

4 otázky

Akce školy

27
Led
Den otevřených dveří
09:00 - 17:00
Brno
10
Úno
Den otevřených dveří
09:00 - 17:00
Brno

Facebook

  • Facebook

Zapojujeme se

Podporujeme

Intranet

  • E-learning
  • Pošta
  • SharePoint
  • Attis
  • Požadavky

Stravování

  • Charbulova
  • Veslařská

Třídní knihy

  • Sekce gastronomie
  • Sekce obchodu a služeb

Střední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizace

Charbulova 106

618 00 Brno

IČ: 60552255

DIČ: CZ60552255

datová schránka: gcvx7r7

+420 548 424 111

podatelna@charbulova.cz

Education WordPress Theme by ThimPress. Powered by WordPress.