• Home
  • Zájemci o studium
    • Přijímací řízení
    • Dotazy uchazečů
    • Obory vzdělání s maturitní zkouškou
    • Zkrácené denní studium
    • Obory vzdělání s výučním listem
    • Nástavbové studium
    • Domovy mládeže
  • Žáci a rodiče
    • Maturitní zkoušky
    • Závěrečné zkoušky
    • Klasifikace a docházka
    • Informace o stravování
    • Jídelna Charbulova
    • Nová Svratka
    • E-learning
    • Pošta
    • Poradenské pracoviště
    • Potřebuji pomoc
    • Europass
      • Europass 2022
      • Europass 2021
      • Europass 2020
  • Zaměstnanci
    • Třídní kniha 2022–23
    • Pošta
    • SharePoint
    • Attis
    • Požadavky
    • E-learning
  • Služby veřejnosti
    • Informace o stravování
    • Objednávka obědů
    • Nová Svratka
    • Rekvalifikace a kurzy
    • Kadeřnictví
    • Kosmetika
    • Pronájmy
    • Prodejny našich výrobků
  • O nás
    • Úřední deska
    • Zřizovatel
    • Jednací řád školské rady
    • Složení školské rady
    • Školní řád
    • Výroční zpráva 2021-22
    • Výběrová řízení – dodávky, služby
    • Nabídka zaměstnání
  • Kontakty
    • Sekretariát
    • Vedení školy
    • Kurzy, CŽV
    • Zaměstnanci
    • Podatelna, datová schránka
    • Mapa
Střední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizace
  • Home
  • Zájemci o studium
    • Přijímací řízení
    • Dotazy uchazečů
    • Obory vzdělání s maturitní zkouškou
    • Zkrácené denní studium
    • Obory vzdělání s výučním listem
    • Nástavbové studium
    • Domovy mládeže
  • Žáci a rodiče
    • Maturitní zkoušky
    • Závěrečné zkoušky
    • Klasifikace a docházka
    • Informace o stravování
    • Jídelna Charbulova
    • Nová Svratka
    • E-learning
    • Pošta
    • Poradenské pracoviště
    • Potřebuji pomoc
    • Europass
      • Europass 2022
      • Europass 2021
      • Europass 2020
  • Zaměstnanci
    • Třídní kniha 2022–23
    • Pošta
    • SharePoint
    • Attis
    • Požadavky
    • E-learning
  • Služby veřejnosti
    • Informace o stravování
    • Objednávka obědů
    • Nová Svratka
    • Rekvalifikace a kurzy
    • Kadeřnictví
    • Kosmetika
    • Pronájmy
    • Prodejny našich výrobků
  • O nás
    • Úřední deska
    • Zřizovatel
    • Jednací řád školské rady
    • Složení školské rady
    • Školní řád
    • Výroční zpráva 2021-22
    • Výběrová řízení – dodávky, služby
    • Nabídka zaměstnání
  • Kontakty
    • Sekretariát
    • Vedení školy
    • Kurzy, CŽV
    • Zaměstnanci
    • Podatelna, datová schránka
    • Mapa

Žijeme naplno

  • Úvod
  • Blog
  • Žijeme naplno
  • Salima 2018

Salima 2018

  • Autor zveřejněno
  • Kategorie Žijeme naplno
  • Datum 02/03/2018

Salima 2018

Žáci SŠ Brno, Charbulova, příspěvková organizace se jako již tradičně zúčastnili národních soutěží Pekař roku 2018 a Atraktivní výrobek. Soutěže odborných dovedností byly zakončeny slavnostním vyhlášením výsledků ve středu 28. února 2018, v 15 hodin, na brněnském výstavišti v rámci mezinárodního potravinářského veletrhu MBK/SALIMA.

Kdo soutěžil?

Pekařská soutěž Pekař roku 2018 je zaměřena na pekaře, kteří svoji kariérní dráhu teprve začínají. Soutěž je určena pro učně a studenty denního studia středních a vyšších odborných škol nebo pro mladé pekařské adepty, kteří ke dni zahájení soutěže nepřekročí 21 let věku. Letos startovalo patnáct soutěžících. Soutěž Atraktivní výrobek měla šest soutěžících z oboru Pekař a jedenáct soutěžících z oboru Cukrář.

Od úterý 27. února do středy 28. února 2018 mladí lidé soutěžili, porota bedlivě sledovala a hodnotila výkony i finální výrobky a závěrem vyhlásila „Pekaře roku 2018 a Atraktivní výrobek oboru Pekař a oboru Cukrář“.

Proč je soutěž mezi mladými pekaři a cukráři vyhledávaná?

Akce je nejen velmi atraktivní, ale jedná se o soutěž, jejíž cílem je umožnit veřejnosti zhlédnout národní soutěže v pekařském centru, zvýšit jejich diváckou návštěvnost a atraktivnost. Zároveň mohou návštěvníci veletrhů navštívit v expozicích vystavovatelů veletrhu mlynářství, pekařství a cukrářství MBK expozice vystavovatelů se špičkovým strojním vybavením do pekáren a cukráren.

Co „Pekař roku 2018“ musel splnit? 

Zadané úkoly:

  1. Výrobky jemného pečiva:
    1.  VÁNOČKA
    2. KOLÁČE s náplní (chodské, dožínkové,…):
  2. Výrobky běžného a vícezrnného pečiva:
    1. BĚŽNÉ PEČIVO, ručně tvarované pletýnky vyrobené v časovém limitu:
    2. VÍCEZRNNÉ PEČIVO
    3. CHLÉB

Jaké požadavky byly na Atraktivní výrobek?

Soutěžní výrobek svým charakterem, provedením a surovinovým složením musí dodržet základní rozlišovací znaky dle platné vyhlášky pro určení: pekařská – cukrářská kategorie. Soutěžní výrobek by měl reprezentovat především mistrovskou práci jednotlivce nebo kolektivu a profesní úroveň subjektu, který reprezentuje. Výtvarné pojetí soutěžního výrobku není stanoveno – je tematicky volné.

Jak se umístili žáci SŠ Brno, Charbulova, příspěvková organizace?

Žákyně zkrácené formy studia Klára Kalvodová se umístila v soutěži Pekař roku 2018 na krásném 1. místě.

Žákyně nástavbového studia Monika Obrová se umístila v soutěži Atraktivní výrobek oboru Cukrář na 2. místě.

Žákyně prvního ročníku tříletého studia Klára Balabánová a Anna Hodková se v soutěži Atraktivní výrobek oboru Pekař umístili na 3. místě.

Učitelům odborného výcviku za obor pekař Bc. Miroslavu Hudečkovi a Bc. Janě Rosa de Pauli a za obor cukrář Nastě Přikrylové patří velký dík za svědomitou přípravu žáků a samotným žákům velká gratulace za krásný výkon!

Tiskovou zprávu zpracovala: Mgr. Renata Svobodová, zástupkyně ředitelky pro praktické vyučování, SŠ Brno, Charbulova, příspěvková organizace

Salima_2018_1
Salima_2018_2
Salima_2018_3
Salima_2018_4
Salima_2018_5
[Zobrazit náhledy]
  • Sdílení:
author avatar
zveřejněno

Předchozí příspěvek

Gastro Labe 2018
02/03/2018

Další příspěvek

Veletrh fiktivních firem
16/03/2018

Může se Vám také líbit

Den otevřených dveří
Den otevřených dveří 19. 1. 2023 se vydařil
22 ledna, 2023
Diashow jiřího Kolbaby
Diashow Jiřího Kolbaby
18 ledna, 2023
Soutěž sommelierů
Sommelier Moravy 2022
10 prosince, 2022

Vyhledat

Přihláška ke studiu

Nabídka oborů

  • Obory vzdělání s maturitní zkouškou
  • Obory vzdělání s výučním listem
  • Zkrácené denní studium
  • Nástavbové studium

Dotazy uchazečů

4 otázky

Akce školy

10
Úno
27. reprezentační ples školy
20:00 - 02:00
Velký kongresový sál OREA CONGRESS HOTEL BRNO

Facebook

  • Facebook

Zapojujeme se

Podporujeme

Zde studují dobří andělé
Zde pracují dobří andělé

Intranet

  • E-learning
  • Pošta
  • SharePoint
  • Attis
  • Požadavky
  • Zásady cookies (EU)

Stravování

  • Charbulova
  • Veslařská

UM Café

Nová Svratka

Cook Book of Charward academy

Třídní knihy

  • Třídní kniha 2022–23
  • Sekce gastronomie archiv
  • Sekce obchodu a služeb archiv

Střední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizace

Charbulova 106

618 00 Brno

IČ: 60552255

DIČ: CZ60552255

datová schránka: gcvx7r7

+420 548 424 111

podatelna@charbulova.cz

Charbulova

Education WordPress Theme by ThimPress. Powered by WordPress.

Spravovat Souhlas s cookies
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Zobrazit předvolby
{title} {title} {title}