K naší obrovské radosti se dvě žákyně SŠ Brno, Charbulova probojovaly do desítky nejlepších mladých sommelierů na soutěži Trophée Bohemia Sekt Sommelier ČR 2019 v Českých Budějovicích, která se konala ve dnech 30. 9. a 1. 10. 2019. 2. místo Nikoly …
Tradiční akce Den Bukoviny se ani letos neobešla bez prezentace našich učňovských oborů. Pekaři pekli koláče a nabízeli tyčinky a tlačené koláčky, cukráři modelovali z mléčné modelovací hmoty a prodejem svých výrobků uspokojili mlsné jazýčky nejen dětských návštěvníků. Pozadu nezůstali …
Z kanceláře Jihomoravského kraje pro meziregionální spolupráci se nám dostalo milého poděkování za pomoc při organizaci 12. ročníku největší české akce v Bruselu Czech Street Party, na niž zajistila naše škola občerstvení. Tento ročník se podle vyjádření Ing. Soni Raszkové velice vydařil …
Již po sedmnácté se v kulturním domě v Třebíči uskutečnil Melounový šampionát. Ve čtvrtek 13. 6. 2019 se sešli mladí umělci v carvingu (vyřezávání ovoce a zeleniny), aby svedli souboj o stupně vítězů ve čtyřech disciplínách – Melounový „live“ carving, předem připravené kompozice pro …
Také letos uspořádala naše škola v prostoru školního hřiště Dětský den. Za krásného slunného počasí si děti i jejich rodiče užili čas strávený spolu s námi. Naši pekaři předvedli tvarování vánoček a makovek, cukráři modelovali zvířátka a ti nejmenší to zkoušeli s …
V celorepublikové soutěži Fotoakademie jsme byli opět velmi úspěšní. Vyhlášení výsledků soutěže, jíž se zúčastnili žáci oboru Fotograf, proběhlo v pondělí 3. 6. 2019 v Praze za přítomnosti světově známého fotografa Roberta Vana. Naši žáci se umístili na prvních místech a …
Dne 14. května 2019 se ve spolupráci s Plzeňským Prazdrojem na Střední škole Brno, Charbulova konal 19. ročník soutěže BIRELL CUP. Čtyřicet šest žáků z jedenácti gastronomických škol z České republiky mezi sebou zápolilo v soutěžních kategoriích Čepování piva, Běh s pivem, Míchání nápojů s pivem, …
Učňovské výrobky jsou založeny na tradičních recepturách a postupech s cílem dodržení nejvyšší jakosti a kvality. Prodejna CPV, Charbulova 106 Otevírací doba od 3. 6. 2019 Po 7:30–12:00 hod. Út 7:30–16:30 hod. St 7:30–16:30 hod. Čt 7:30–16:30 hod. Pá 7:30–16:30 hod. …
Dne 14. května 2019 se konal v areálu školy 19. ročník soutěže Birell Cup, jehož doprovodným programem byl 6. ročník soutěže kuchařů v grilování. Dvoučlenné týmy soutěžily ve čtyřech disciplínách – odborný test, příprava grilovaného občerstvení z mletého masa, krájení cibule najemno …
Výsledky soutěže Dne 14. 5. 2019 se v areálu naší školy konala soutěž pro budoucí barmany, kuchaře, číšníky a servírky. Děkujeme všem za účast a vítězům blahopřejeme. Čepování piva Podrobné výsledky soutěže čepování piva Míchané nápoje s pivem Podrobné výsledky soutěže …
V pondělí 13. května 2019 se na brněnském výstavišti v rámci výstav Animal Tech, Národní výstava myslivosti a Národní výstava hospodářských zvířat konal 3. ročník gastronomické soutěže mladých odborníků O pohár hejtmana Jihomoravského kraje. Soutěžící kuchaři měli za úkol připravit jednou tepelnou úpravou hlavní …
Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec organizovala ve dnech 9. – 10. 4. 2019 soutěž mladých cukrářů Moravský pohár 2019. Na volné téma měli soutěžící připravit slavnostní dort s degustačním vzorkem, 3 druhy dezertů a dekorační skulpturu. Náš soutěžní tým, …
Střední průmyslová škola potravinářství a služeb Pardubice organizovala ve dnech 2. – 3. 4. 2019 soutěž PEKAŘ ROKU 2019. V kategorii JUNIOR se na 1. místě umístil žák zkrácené formy studia Lukáš Behro, který si na výtečnou poradil se zadáním soutěže: Koláče, chléb, …
Naši cukráři Lucie Bojanovská, Barbora Haluzová a Daniel Boček se 28. 3. 2019 zúčastnili v Kongresovém centru ALDIS v Hradci Králové soutěže Gastro Hradec Králové 2019. Naše soutěžící se účastnily soutěže v kategoriích Cukrář junior, Cukrář umělec a Cukrář kadet. Ve všech …
Naše škola se aktivně zapojila do akce města Bystřice nad Pernštejnem a podpořila prezentací učňovských oborů Kuchař, Pekař a Řezník regionální tradice. V areálu Eden ve dnech 26. a 27. března 2019 jsme umožnili dětem z mateřských a základních škol vyzkoušet si práci kuchařů a pekařů, …
Dne 21. 3. 2019 se naši žáci zúčastnili vyhlášení výsledků soutěže v digitální fotografii PHOTOCONTEST, která je součástí rozsáhlého vzdělávacího projektu PHOTOBASE určeného studentům středních a základních škol. Letošního ročníku se účastnilo 645 studentů z 68 škol celé České republiky. Odborná porota ohodnotila 1579 soutěžních fotografií a k naší …
Zlaté medaile přivezli z Děčína naši kuchaři a číšníci. Eliška Syrůčková, žákyně oboru Číšník, předvedla perfektní práci při přípravě studeného předkrmu a aperitivního nápoje a získala první místo. Žáci oboru Kuchař Daniel Dohnal a Lukáš Křikava získali 1. místo za přípravu …
Mistrovství republiky mladých kadeřníků a kosmetiček Nail Art Téma: Kytice Pořadí Soutěžící Škola Body 1. Pavlová Jana SŠSOG HRADEC KRÁLOVÉ 159 2. Kubánková Magdaléna SŠ sl. a podn. Ostrava-Poruba 151 3. Nistorová Adéla OA, SZŠ, SOŠ sl. a JŠ Jihlava …
2. března 2019 se v parku u Charbulky konaly Černovické ostatky, na nichž žáci naší školy prezentovali svoje obory a výrobky. Pekaři předváděli pletení vánoček na cvičném těstě, řezníci plnili jitrnice do skutečných střívek a současně bourali vepřové půlky a …
Velkou čest prokázaly naše žákyně oboru Cukrář Martina Skřičková a Libuše Mládková svou účastí na soutěži GASTRO LABE 2019, která se konala 28. 2. 2019 v obchodním centru Pivovar v Děčíně. Obě dívky přijely, vystavily výrobky a zvítězily. Úkolem soutěžících bylo přivézt …
Obecné informace o zpracování osobních údajů Střední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizace, je příspěvkovou organizací Jihomoravského kraje, který je jejím zřizovatelem. Hlavním úkolem naší organizace je výchova a vzdělávání žáků a studentů ve středoškolské vzdělávací soustavě. Střední škola Brno, Charbulova, …
Žáci oboru Pekař vyrazili 19. 2. 2019 na exkurzi do rosické pekárny Penam, která je v provozu od roku 2016. Žáci mohli zhlédnout moderní, počítačem řízené linky na výrobu chleba a rohlíků, raženek a vek a byli překvapeni velikostí expedičních prostor i …
Naši řezníci se tradičně účastní se svými výrobky Koštu klobásků. Letošní košt proběhl 16. 2. 2019 v Žarošicích, kam žáci poslali k ochutnávce maďarskou, loveckou a paprikovou klobásu. Mezi 57 vzorky z celé republiky se naše škola rozhodně neztratila. Maďarská klobása byla ohodnocena 5. místem, …
Střední škola Brno, Charbulova p. o. začala spolupracovat s Executive Culinary Chef panem Zdeňkem Křížkem, který pořádá pro Orea hotels gastronomické kurzy. Ze strany šéfkuchaře přišla nabídka vyzkoušet si pokrmy, které nabízí síť Orea Hotels po celé republice. První z nabízených kurzů …