• Home
  • Zájemci o studium
    • Přijímací řízení
    • Dotazy uchazečů
    • Obory vzdělání s maturitní zkouškou
    • Zkrácené denní studium
    • Obory vzdělání s výučním listem
    • Nástavbové studium
    • Domovy mládeže
  • Žáci a rodiče
    • Maturitní zkoušky
    • Závěrečné zkoušky
    • Klasifikace a docházka
    • Informace o stravování
    • Jídelna Charbulova
    • Nová Svratka
    • E-learning
    • Pošta
    • Poradenské pracoviště
    • Potřebuji pomoc
    • Europass
      • Europass 2022
      • Europass 2021
      • Europass 2020
  • Zaměstnanci
    • Třídní kniha 2022–23
    • Pošta
    • SharePoint
    • Attis
    • Požadavky
    • E-learning
  • Služby veřejnosti
    • Informace o stravování
    • Objednávka obědů
    • Nová Svratka
    • Rekvalifikace a kurzy
    • Kadeřnictví
    • Kosmetika
    • Pronájmy
    • Prodejny našich výrobků
  • O nás
    • Úřední deska
    • Zřizovatel
    • Jednací řád školské rady
    • Složení školské rady
    • Školní řád
    • Výroční zpráva 2021-22
    • Výběrová řízení – dodávky, služby
    • Nabídka zaměstnání
  • Kontakty
    • Sekretariát
    • Vedení školy
    • Kurzy, CŽV
    • Zaměstnanci
    • Podatelna, datová schránka
    • Mapa
Střední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizace
  • Home
  • Zájemci o studium
    • Přijímací řízení
    • Dotazy uchazečů
    • Obory vzdělání s maturitní zkouškou
    • Zkrácené denní studium
    • Obory vzdělání s výučním listem
    • Nástavbové studium
    • Domovy mládeže
  • Žáci a rodiče
    • Maturitní zkoušky
    • Závěrečné zkoušky
    • Klasifikace a docházka
    • Informace o stravování
    • Jídelna Charbulova
    • Nová Svratka
    • E-learning
    • Pošta
    • Poradenské pracoviště
    • Potřebuji pomoc
    • Europass
      • Europass 2022
      • Europass 2021
      • Europass 2020
  • Zaměstnanci
    • Třídní kniha 2022–23
    • Pošta
    • SharePoint
    • Attis
    • Požadavky
    • E-learning
  • Služby veřejnosti
    • Informace o stravování
    • Objednávka obědů
    • Nová Svratka
    • Rekvalifikace a kurzy
    • Kadeřnictví
    • Kosmetika
    • Pronájmy
    • Prodejny našich výrobků
  • O nás
    • Úřední deska
    • Zřizovatel
    • Jednací řád školské rady
    • Složení školské rady
    • Školní řád
    • Výroční zpráva 2021-22
    • Výběrová řízení – dodávky, služby
    • Nabídka zaměstnání
  • Kontakty
    • Sekretariát
    • Vedení školy
    • Kurzy, CŽV
    • Zaměstnanci
    • Podatelna, datová schránka
    • Mapa

Obory

  • Úvod
  • Blog
  • Obory
  • Řezník-uzenář

Řezník-uzenář

  • Autor zveřejněno
  • Kategorie Obory, Zkrácené denní studium
  • Datum 07/10/2022
Řezník

Učební obor

Zkrácené studium

Délka přípravy: 1 rok, denní forma vzdělávání ve zkráceném studiu

Kód oboru: 29-56-H/01

Podmínky přijetí ke vzdělávání:

  • střední vzdělání s výučním listem nebo maturitní zkouškou,
  • splnění podmínek zdravotní způsobilosti,
  • průměrný prospěch z předchozího studia, ve kterém uchazeč ukončil středoškolské vzdělávání.

Způsob zakončení: závěrečná zkouška

Dosažený stupeň vzdělání: střední vzdělání s výučním listem

Odborné kompetence:

Učební obor zaměřený na osvojení výroby masných výrobků (uzených, vařených, trvanlivých, speciálních):

  • vařených výrobků (jitrnice, jelita, tlačenky),
  • uzenářských výrobků (klobásy, párky, salámy),
  • specialit (játrovky, šunky, debrecínské pečeně),
  • uzeného masa (kotlety, kýty, bůčky),
  • sádla a škvarků.

Žáci se, jak v teorii, tak i v praxi, seznamují se zásadami bezpečnosti práce, s obsluhou strojů a zařízení a rovněž si osvojují hygienické normy a nutnost jejich dodržování při výrobě zdravotně nezávadných potravin.

Uplatnění absolventa

Absolvent se uplatní při výkonu povolání řezník-uzenář, a to buď jako soukromý podnikatel, nebo jako zaměstnanec v maso-zpracujících závodech u nás i v zahraničí, dále v obchodních zařízeních zabývajících se prodejem masa a masných výrobků.

Absolvent je seznámen s opracováním všech druhů jatečných zvířat, především vepřového a hovězího masa, zvládá skladování masa a drobů, bourání, upravování a třídění masa a masových výrobků. Absolvent zvládá kontrolu kvality vstupních surovin, polotovarů i hotových výrobků, obsluhu a údržbu technologického zařízení a výkon činností souvisejících s prodejem masa a masových výrobků.

Bude to maso

Leták oboru

Vyučované předměty v průběhu studia

Reznik-uzenar-zkracena-forma-hodinove-dotace

Další informace o tomto a dalších oborech Vám poskytne

Ďurická Eva

Mgr. Eva Ďurická

Kariérový poradce sekce obchodu a služeb
  • Sdílení:
author avatar
zveřejněno

Předchozí příspěvek

Výrobce textilií
07/10/2022

Další příspěvek

Kadeřník
08/10/2022

Může se Vám také líbit

Hotelnictví
Hotelnictví
15 ledna, 2023
Číšník
Číšník
15 ledna, 2023
Kuchař
Kuchař
15 ledna, 2023

Vyhledat

Přihláška ke studiu

Nabídka oborů

  • Obory vzdělání s maturitní zkouškou
  • Obory vzdělání s výučním listem
  • Zkrácené denní studium
  • Nástavbové studium

Dotazy uchazečů

4 otázky

Akce školy

10
Úno
27. reprezentační ples školy
20:00 - 02:00
Velký kongresový sál OREA CONGRESS HOTEL BRNO

Facebook

  • Facebook

Zapojujeme se

Podporujeme

Zde studují dobří andělé
Zde pracují dobří andělé

Intranet

  • E-learning
  • Pošta
  • SharePoint
  • Attis
  • Požadavky
  • Zásady cookies (EU)

Stravování

  • Charbulova
  • Veslařská

UM Café

Nová Svratka

Cook Book of Charward academy

Třídní knihy

  • Třídní kniha 2022–23
  • Sekce gastronomie archiv
  • Sekce obchodu a služeb archiv

Střední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizace

Charbulova 106

618 00 Brno

IČ: 60552255

DIČ: CZ60552255

datová schránka: gcvx7r7

+420 548 424 111

podatelna@charbulova.cz

Charbulova

Education WordPress Theme by ThimPress. Powered by WordPress.

Spravovat Souhlas s cookies
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Zobrazit předvolby
{title} {title} {title}