• Home
  • Zájemci o studium
    • Přijímací řízení
    • Dotazy uchazečů
    • Obory vzdělání s maturitní zkouškou
    • Zkrácené denní studium
    • Obory vzdělání s výučním listem
    • Nástavbové studium
    • Domovy mládeže
  • Žáci a rodiče
    • Klasifikace a docházka
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu a služeb
    • Suplování
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu a služeb
    • Rozvrhy
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu a služeb
    • Stravování
      • Informace
      • Charbulova
    • E-learning
    • Pošta
    • Poradenské pracoviště
    • Potřebuji pomoc
    • Europass
  • Zaměstnanci
    • Třídní knihy
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu a služeb
    • Pošta
    • SharePoint
    • Attis
    • Požadavky
    • E-learning
  • Služby veřejnosti
    • Informace o stravování
    • Objednávka obědů
    • Nová Svratka
    • Rekvalifikace a kurzy
    • Kadeřnictví
    • Kosmetika
    • Pronájmy
    • Prodejny našich výrobků
  • O nás
    • Úřední deska
    • Zřizovatel
    • Školská rada
      • Vyhlášení voleb
      • Jednací řád
      • Složení školské rady
    • Dokumenty
      • Školní řád
      • Výroční zpráva 2019-20
    • Výběrová řízení – dodávky, služby
    • Nabídka zaměstnání
  • Kontakty
    • Sekretariát
    • Vedení školy
    • Kurzy, CŽV
    • Zaměstnanci
    • Podatelna, datová schránka
    • Mapa
Střední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizaceStřední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizace
  • Home
  • Zájemci o studium
    • Přijímací řízení
    • Dotazy uchazečů
    • Obory vzdělání s maturitní zkouškou
    • Zkrácené denní studium
    • Obory vzdělání s výučním listem
    • Nástavbové studium
    • Domovy mládeže
  • Žáci a rodiče
    • Klasifikace a docházka
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu a služeb
    • Suplování
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu a služeb
    • Rozvrhy
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu a služeb
    • Stravování
      • Informace
      • Charbulova
    • E-learning
    • Pošta
    • Poradenské pracoviště
    • Potřebuji pomoc
    • Europass
  • Zaměstnanci
    • Třídní knihy
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu a služeb
    • Pošta
    • SharePoint
    • Attis
    • Požadavky
    • E-learning
  • Služby veřejnosti
    • Informace o stravování
    • Objednávka obědů
    • Nová Svratka
    • Rekvalifikace a kurzy
    • Kadeřnictví
    • Kosmetika
    • Pronájmy
    • Prodejny našich výrobků
  • O nás
    • Úřední deska
    • Zřizovatel
    • Školská rada
      • Vyhlášení voleb
      • Jednací řád
      • Složení školské rady
    • Dokumenty
      • Školní řád
      • Výroční zpráva 2019-20
    • Výběrová řízení – dodávky, služby
    • Nabídka zaměstnání
  • Kontakty
    • Sekretariát
    • Vedení školy
    • Kurzy, CŽV
    • Zaměstnanci
    • Podatelna, datová schránka
    • Mapa

Obory

  • Úvod
  • Blog
  • Obory
  • Řezník-uzenář

Řezník-uzenář

  • Autor zveřejněno
  • Kategorie Obory, Zkrácené denní studium
  • Datum 07/10/2020
Řezník

Učební obor

Zkrácené studium

Délka přípravy: 1 rok, denní forma vzdělávání ve zkráceném studiu

Kód oboru: 29-56-H/01

Podmínky přijetí ke vzdělávání:

  • střední vzdělání s výučním listem nebo maturitní zkouškou,
  • splnění podmínek zdravotní způsobilosti,
  • průměrný prospěch z předchozího studia, ve kterém uchazeč ukončil středoškolské vzdělávání.

Způsob zakončení: závěrečná zkouška

Dosažený stupeň vzdělání: střední vzdělání s výučním listem

Odborné kompetence:

Učební obor zaměřený na osvojení výroby masných výrobků (uzených, vařených, trvanlivých, speciálních):

  • vařených výrobků (jitrnice, jelita, tlačenky),
  • uzenářských výrobků (klobásy, párky, salámy),
  • specialit (játrovky, šunky, debrecínské pečeně),
  • uzeného masa (kotlety, kýty, bůčky),
  • sádla a škvarků.

Žáci se, jak v teorii, tak i v praxi, seznamují se zásadami bezpečnosti práce, s obsluhou strojů a zařízení a rovněž si osvojují hygienické normy a nutnost jejich dodržování při výrobě zdravotně nezávadných potravin.

Uplatnění absolventa

Absolvent se uplatní při výkonu povolání řezník-uzenář, a to buď jako soukromý podnikatel, nebo jako zaměstnanec v maso-zpracujících závodech u nás i v zahraničí, dále v obchodních zařízeních zabývajících se prodejem masa a masných výrobků.

Absolvent je seznámen s opracováním všech druhů jatečných zvířat, především vepřového a hovězího masa, zvládá skladování masa a drobů, bourání, upravování a třídění masa a masových výrobků. Absolvent zvládá kontrolu kvality vstupních surovin, polotovarů i hotových výrobků, obsluhu a údržbu technologického zařízení a výkon činností souvisejících s prodejem masa a masových výrobků.

Bude to maso

Leták oboru

Vyučované předměty v průběhu studia

Reznik-uzenar-zkracena-forma-hodinove-dotace

Další informace o tomto a dalších oborech Vám poskytne

Bílek Libor

Mgr. Libor Bílek

Kariérový poradce sekce obchodu a služeb
  • Sdílení:
author avatar
zveřejněno

Předchozí příspěvek

Výrobce textilií
07/10/2020

Další příspěvek

Kadeřník
08/10/2020

Může se Vám také líbit

Kosmetické služby
Kosmetické služby
13 listopadu, 2020
Cukrář
Cukrář
13 října, 2020
Číšník
Číšník
11 října, 2020

Vyhledat

Přihláška ke studiu

Nabídka oborů

  • Obory vzdělání s maturitní zkouškou
  • Obory vzdělání s výučním listem
  • Zkrácené denní studium
  • Nástavbové studium

Dotazy uchazečů

4 otázky

Akce školy

27
Led
Den otevřených dveří
09:00 - 17:00
Brno
10
Úno
Den otevřených dveří
09:00 - 17:00
Brno

Facebook

  • Facebook

Zapojujeme se

Podporujeme

Intranet

  • E-learning
  • Pošta
  • SharePoint
  • Attis
  • Požadavky

Stravování

  • Charbulova
  • Veslařská

Třídní knihy

  • Sekce gastronomie
  • Sekce obchodu a služeb

Střední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizace

Charbulova 106

618 00 Brno

IČ: 60552255

DIČ: CZ60552255

datová schránka: gcvx7r7

+420 548 424 111

podatelna@charbulova.cz

Education WordPress Theme by ThimPress. Powered by WordPress.