• Home
  • Zájemci o studium
    • Přijímací řízení
    • Dotazy uchazečů
    • Obory vzdělání s maturitní zkouškou
    • Zkrácené denní studium
    • Obory vzdělání s výučním listem
    • Nástavbové studium
    • Domovy mládeže
  • Žáci a rodiče
    • Maturitní zkoušky
    • Závěrečné zkoušky
    • Klasifikace a docházka
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu a služeb
    • Suplování
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu a služeb
    • Rozvrhy
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu a služeb
    • Stravování
      • Informace
      • Charbulova
    • E-learning
    • Pošta
    • Poradenské pracoviště
    • Potřebuji pomoc
    • Europass
  • Zaměstnanci
    • Třídní knihy
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu a služeb
    • Pošta
    • SharePoint
    • Attis
    • Požadavky
    • E-learning
  • Služby veřejnosti
    • Informace o stravování
    • Objednávka obědů
    • Nová Svratka
    • Rekvalifikace a kurzy
    • Kadeřnictví
    • Kosmetika
    • Pronájmy
    • Prodejny našich výrobků
  • O nás
    • Úřední deska
    • Zřizovatel
    • Školská rada
      • Vyhlášení voleb
      • Jednací řád
      • Složení školské rady
    • Dokumenty
      • Školní řád
      • Výroční zpráva 2019-20
    • Výběrová řízení – dodávky, služby
    • Nabídka zaměstnání
  • Kontakty
    • Sekretariát
    • Vedení školy
    • Kurzy, CŽV
    • Zaměstnanci
    • Podatelna, datová schránka
    • Mapa
Střední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizaceStřední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizace
  • Home
  • Zájemci o studium
    • Přijímací řízení
    • Dotazy uchazečů
    • Obory vzdělání s maturitní zkouškou
    • Zkrácené denní studium
    • Obory vzdělání s výučním listem
    • Nástavbové studium
    • Domovy mládeže
  • Žáci a rodiče
    • Maturitní zkoušky
    • Závěrečné zkoušky
    • Klasifikace a docházka
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu a služeb
    • Suplování
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu a služeb
    • Rozvrhy
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu a služeb
    • Stravování
      • Informace
      • Charbulova
    • E-learning
    • Pošta
    • Poradenské pracoviště
    • Potřebuji pomoc
    • Europass
  • Zaměstnanci
    • Třídní knihy
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu a služeb
    • Pošta
    • SharePoint
    • Attis
    • Požadavky
    • E-learning
  • Služby veřejnosti
    • Informace o stravování
    • Objednávka obědů
    • Nová Svratka
    • Rekvalifikace a kurzy
    • Kadeřnictví
    • Kosmetika
    • Pronájmy
    • Prodejny našich výrobků
  • O nás
    • Úřední deska
    • Zřizovatel
    • Školská rada
      • Vyhlášení voleb
      • Jednací řád
      • Složení školské rady
    • Dokumenty
      • Školní řád
      • Výroční zpráva 2019-20
    • Výběrová řízení – dodávky, služby
    • Nabídka zaměstnání
  • Kontakty
    • Sekretariát
    • Vedení školy
    • Kurzy, CŽV
    • Zaměstnanci
    • Podatelna, datová schránka
    • Mapa

Obory

  • Úvod
  • Blog
  • Obory
  • Pekař

Pekař

  • Autor zveřejněno
  • Kategorie Obory, Obory vzdělání s výučním listem
  • Datum 23/09/2020
Pekař

Máš rád(a) vůni čerstvého pečiva? Pracuješ rád(a) s těstem? Rád(a) si něco upečeš? Jsi tvůrčí? Děláš rád(a) radost jiným lidem?

Pekaři v akci
Stipendium pro pekaře
Vyučované předměty
Přijímací řízení
Přihláška ke studiu

Učební obor

Délka přípravy: 3 roky

Kód oboru: 29-53-H/01

Způsob zakončení: závěrečná zkouška

Dosažený stupeň vzdělání: střední vzdělání s výučním listem

Možnosti dalšího vzdělávání: nástavbové studium, zkrácené studium oboru vzdělání s výučním listem

Podmínky přijetí ke vzdělávání:

  • Dokončení povinné školní docházky.
  • Výběrové řízení podle dosaženého prospěchu.
  • Splnění podmínek zdravotní způsobilosti.
  • Splnění kritérií přijímacího řízení včetně dostatečné kapacity oboru vzdělání.

Proč studovat u nás?

  • Máme plně moderně vybavené dílny, kvalifikované učitele odborného výcviku a spolupracujeme s velkými pekárnami.
  • Máme vlastní dílny, expedice a prodejny. Žáci si tak mohou vyzkoušet vše od naskladnění surovin, přes výrobu a využití nejmodernějších technologií, expedici a prodej opravdovým zákazníkům.
  • Pravidelně vozíme ocenění z odborných soutěží v rámci celé ČR.

Co se naučíš?

  • Vyrábět pekařské výrobky, např. chléb, rohlíky, housky, koláče, buchty, bábovky, vánočky s dodržením správných technologických postupů.
  • Uplatňovat estetické hledisko při výrobě chleba a pekařských výrobků.
  • Vést evidenci při skladování a expedici výrobků. Zařazovat nové výrobky v souladu s principy zdravé výživy.

Možnosti uplatnění

  • Uplatníš se na pozici zaměstnance ve velkých, středně velkých i malých pekárnách a obchodních zařízeních zabývajících se prodejem cukrářských a pekařských výrobků.
Logo svazu pekařů a cukrářů
Klára Kalvodová

Klára Kalvodová – absolventka s oceněním Pekař roku 2018

„Na SŠ Brno, Charbulova jsem se učila péct dobrý chléb, rohlíky, koláče a další výrobky lahodící oku i chuťovým buňkám. Pečení mě baví, mám obrovské štěstí, že jsem se v tomto oboru našla. Můžu denně péct, vytvářet pečivo pro zákazníky a těší mě, že si na něm s chutí smlsnou.  

Uplatnění v oboru je velké. „Mlaďoučký pekařík“ může nastoupit do větších i menších pekáren, popřípadě do obchodních řetězců s vlastní pekárnou. Já jsem se stala zaměstnankyní brněnské pobočky mezinárodní společnosti IREKS ENZYMA.“

 

Ocenění pekaři

Další informace o tomto a dalších oborech Vám poskytne

Bílek Libor

Mgr. Libor Bílek

Kariérový poradce a metodik prevence sekce obchodu a služeb
  • Sdílení:
author avatar
zveřejněno

Předchozí příspěvek

Řezník-uzenář
23/09/2020

Další příspěvek

Kuchař
24/09/2020

Může se Vám také líbit

Kosmetické služby
Kosmetické služby
13 listopadu, 2020
Cukrář
Cukrář
13 října, 2020
Číšník
Číšník
11 října, 2020

Vyhledat

Přihláška ke studiu

Nabídka oborů

  • Obory vzdělání s maturitní zkouškou
  • Obory vzdělání s výučním listem
  • Zkrácené denní studium
  • Nástavbové studium

Dotazy uchazečů

4 otázky

Facebook

  • Facebook

Zapojujeme se

Podporujeme

Intranet

  • E-learning
  • Pošta
  • SharePoint
  • Attis
  • Požadavky

Stravování

  • Charbulova
  • Veslařská

UM Café

Nová Svratka

Cook Book of Charward academy

Třídní knihy

  • Sekce gastronomie
  • Sekce obchodu a služeb

Střední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizace

Charbulova 106

618 00 Brno

IČ: 60552255

DIČ: CZ60552255

datová schránka: gcvx7r7

+420 548 424 111

podatelna@charbulova.cz

Charbulova

Education WordPress Theme by ThimPress. Powered by WordPress.

Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.Souhlasím