• Home
  • Zájemci o studium
    • Přijímací řízení
    • Dotazy uchazečů
    • Obory vzdělání s maturitní zkouškou
    • Zkrácené denní studium
    • Obory vzdělání s výučním listem
    • Nástavbové studium
    • Domovy mládeže
  • Žáci a rodiče
    • Maturitní zkoušky
    • Závěrečné zkoušky
    • Klasifikace a docházka
    • Informace o stravování
    • Jídelna Charbulova
    • Nová Svratka
    • E-learning
    • Pošta
    • Poradenské pracoviště
    • Potřebuji pomoc
    • Europass
      • Europass 2022
      • Europass 2021
      • Europass 2020
  • Zaměstnanci
    • Třídní kniha 2022–23
    • Pošta
    • SharePoint
    • Attis
    • Požadavky
    • E-learning
  • Služby veřejnosti
    • Informace o stravování
    • Objednávka obědů
    • Nová Svratka
    • Rekvalifikace a kurzy
    • Kadeřnictví
    • Kosmetika
    • Pronájmy
    • Prodejny našich výrobků
  • O nás
    • Úřední deska
    • Zřizovatel
    • Jednací řád školské rady
    • Složení školské rady
    • Školní řád
    • Výroční zpráva 2021-22
    • Výběrová řízení – dodávky, služby
    • Nabídka zaměstnání
  • Kontakty
    • Sekretariát
    • Vedení školy
    • Kurzy, CŽV
    • Zaměstnanci
    • Podatelna, datová schránka
    • Mapa
Střední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizace
  • Home
  • Zájemci o studium
    • Přijímací řízení
    • Dotazy uchazečů
    • Obory vzdělání s maturitní zkouškou
    • Zkrácené denní studium
    • Obory vzdělání s výučním listem
    • Nástavbové studium
    • Domovy mládeže
  • Žáci a rodiče
    • Maturitní zkoušky
    • Závěrečné zkoušky
    • Klasifikace a docházka
    • Informace o stravování
    • Jídelna Charbulova
    • Nová Svratka
    • E-learning
    • Pošta
    • Poradenské pracoviště
    • Potřebuji pomoc
    • Europass
      • Europass 2022
      • Europass 2021
      • Europass 2020
  • Zaměstnanci
    • Třídní kniha 2022–23
    • Pošta
    • SharePoint
    • Attis
    • Požadavky
    • E-learning
  • Služby veřejnosti
    • Informace o stravování
    • Objednávka obědů
    • Nová Svratka
    • Rekvalifikace a kurzy
    • Kadeřnictví
    • Kosmetika
    • Pronájmy
    • Prodejny našich výrobků
  • O nás
    • Úřední deska
    • Zřizovatel
    • Jednací řád školské rady
    • Složení školské rady
    • Školní řád
    • Výroční zpráva 2021-22
    • Výběrová řízení – dodávky, služby
    • Nabídka zaměstnání
  • Kontakty
    • Sekretariát
    • Vedení školy
    • Kurzy, CŽV
    • Zaměstnanci
    • Podatelna, datová schránka
    • Mapa

Obory

  • Úvod
  • Blog
  • Obory
  • Pekař

Pekař

  • Autor zveřejněno
  • Kategorie Obory, Zkrácené denní studium
  • Datum 09/10/2022
Pekař

Učební obor

Délka přípravy: 1 rok

Kód oboru: 29-53-H/01

Podmínky přijetí ke vzdělávání:

  • výuční list nebo maturitní vysvědčení,
  • výběrové řízení bez přijímacích zkoušek,
  • splnění podmínek zdravotní způsobilosti.

Způsob zakončení: závěrečná zkouška

Dosažený stupeň vzdělání: střední vzdělání s výučním listem

Možnosti dalšího vzdělávání: nástavbové studium, zkrácené studium oboru vzdělání s výučním listem.

Odborné kompetence:

  • Výroba pekařských výrobků, např. chleba, rohlíků a housek, koláčů, buchet, bábovek, vánoček s dodržením správných technologických postupů.
  • Výběr vhodných surovin a přísad pro daný výrobek.
  • Uplatňování estetického hlediska při výrobě chleba a pekařských výrobků.
  • Posuzování zralosti kvásků a těst.
  • Znalost obsluhy a údržby potravinářských strojů.
  • Vedení evidence při skladování a expedici výrobků.
  • Zařazování nových výrobků v souladu s principy zdravé výživy.

Uplatnění absolventa:

Absolvent se uplatní při výkonu povolání pekař na pozici zaměstnance ve velkých, středně velkých i malých pekárnách a obchodních zařízeních zabývajících se prodejem pekařských výrobků.

Je zejména připraven zpracovávat základní suroviny, pomocné látky a přísady pro výrobu pekařských výrobků, řídit technologické procesy při výrobě chleba a běžného a jemného pečiva, obsluhovat a provádět základní údržbu technologického zařízení, vykonávat činnosti související s prodejem pekařských výrobků.

Je schopen hodnotit kvalitu vstupních surovin, polotovarů i hotových výrobků dle norem.

Absolvent má možnost dalšího, nástavbového studia pro absolventy tříletých oborů vzdělání denní i dálkovou formou nebo zkráceného studia oboru vzdělání s výučním listem na střední škole.

Leták oboru

Vyučované předměty v průběhu studia

Pekar-zkracena-forma-hodinove-dotace

Další informace o tomto a dalších oborech Vám poskytne

Ďurická Eva

Mgr. Eva Ďurická

Kariérový poradce sekce obchodu a služeb
Logo svazu pekařů a cukrářů
  • Sdílení:
author avatar
zveřejněno

Předchozí příspěvek

Vedoucí školního poradenského pracoviště
09/10/2022

Další příspěvek

Kuchař
10/10/2022

Může se Vám také líbit

Hotelnictví
Hotelnictví
15 ledna, 2023
Číšník
Číšník
15 ledna, 2023
Kuchař
Kuchař
15 ledna, 2023

Vyhledat

Přihláška ke studiu

Nabídka oborů

  • Obory vzdělání s maturitní zkouškou
  • Obory vzdělání s výučním listem
  • Zkrácené denní studium
  • Nástavbové studium

Dotazy uchazečů

4 otázky

Akce školy

10
Úno
27. reprezentační ples školy
20:00 - 02:00
Velký kongresový sál OREA CONGRESS HOTEL BRNO

Facebook

  • Facebook

Zapojujeme se

Podporujeme

Zde studují dobří andělé
Zde pracují dobří andělé

Intranet

  • E-learning
  • Pošta
  • SharePoint
  • Attis
  • Požadavky
  • Zásady cookies (EU)

Stravování

  • Charbulova
  • Veslařská

UM Café

Nová Svratka

Cook Book of Charward academy

Třídní knihy

  • Třídní kniha 2022–23
  • Sekce gastronomie archiv
  • Sekce obchodu a služeb archiv

Střední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizace

Charbulova 106

618 00 Brno

IČ: 60552255

DIČ: CZ60552255

datová schránka: gcvx7r7

+420 548 424 111

podatelna@charbulova.cz

Charbulova

Education WordPress Theme by ThimPress. Powered by WordPress.

Spravovat Souhlas s cookies
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Zobrazit předvolby
{title} {title} {title}