• Home
  • Zájemci o studium
    • Přijímací řízení
    • Dotazy uchazečů
    • Obory vzdělání s maturitní zkouškou
    • Zkrácené denní studium
    • Obory vzdělání s výučním listem
    • Nástavbové studium
    • Domovy mládeže
  • Žáci a rodiče
    • Maturitní zkoušky
    • Závěrečné zkoušky
    • Klasifikace a docházka
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu a služeb
    • Suplování
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu a služeb
    • Rozvrhy
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu a služeb
    • Stravování
      • Informace
      • Charbulova
    • E-learning
    • Pošta
    • Poradenské pracoviště
    • Potřebuji pomoc
    • Europass
  • Zaměstnanci
    • Třídní knihy
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu a služeb
    • Pošta
    • SharePoint
    • Attis
    • Požadavky
    • E-learning
  • Služby veřejnosti
    • Informace o stravování
    • Objednávka obědů
    • Nová Svratka
    • Rekvalifikace a kurzy
    • Kadeřnictví
    • Kosmetika
    • Pronájmy
    • Prodejny našich výrobků
  • O nás
    • Úřední deska
    • Zřizovatel
    • Školská rada
      • Vyhlášení voleb
      • Jednací řád
      • Složení školské rady
    • Dokumenty
      • Školní řád
      • Výroční zpráva 2019-20
    • Výběrová řízení – dodávky, služby
    • Nabídka zaměstnání
  • Kontakty
    • Sekretariát
    • Vedení školy
    • Kurzy, CŽV
    • Zaměstnanci
    • Podatelna, datová schránka
    • Mapa
Střední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizaceStřední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizace
  • Home
  • Zájemci o studium
    • Přijímací řízení
    • Dotazy uchazečů
    • Obory vzdělání s maturitní zkouškou
    • Zkrácené denní studium
    • Obory vzdělání s výučním listem
    • Nástavbové studium
    • Domovy mládeže
  • Žáci a rodiče
    • Maturitní zkoušky
    • Závěrečné zkoušky
    • Klasifikace a docházka
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu a služeb
    • Suplování
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu a služeb
    • Rozvrhy
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu a služeb
    • Stravování
      • Informace
      • Charbulova
    • E-learning
    • Pošta
    • Poradenské pracoviště
    • Potřebuji pomoc
    • Europass
  • Zaměstnanci
    • Třídní knihy
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu a služeb
    • Pošta
    • SharePoint
    • Attis
    • Požadavky
    • E-learning
  • Služby veřejnosti
    • Informace o stravování
    • Objednávka obědů
    • Nová Svratka
    • Rekvalifikace a kurzy
    • Kadeřnictví
    • Kosmetika
    • Pronájmy
    • Prodejny našich výrobků
  • O nás
    • Úřední deska
    • Zřizovatel
    • Školská rada
      • Vyhlášení voleb
      • Jednací řád
      • Složení školské rady
    • Dokumenty
      • Školní řád
      • Výroční zpráva 2019-20
    • Výběrová řízení – dodávky, služby
    • Nabídka zaměstnání
  • Kontakty
    • Sekretariát
    • Vedení školy
    • Kurzy, CŽV
    • Zaměstnanci
    • Podatelna, datová schránka
    • Mapa

Obory

  • Úvod
  • Blog
  • Obory
  • Pekař

Pekař

  • Autor zveřejněno
  • Kategorie Obory, Zkrácené denní studium
  • Datum 09/10/2020
Pekař

Učební obor

Délka přípravy: 1 rok

Kód oboru: 29-53-H/01

Podmínky přijetí ke vzdělávání:

  • výuční list nebo maturitní vysvědčení,
  • výběrové řízení bez přijímacích zkoušek,
  • splnění podmínek zdravotní způsobilosti.

Způsob zakončení: závěrečná zkouška

Dosažený stupeň vzdělání: střední vzdělání s výučním listem

Možnosti dalšího vzdělávání: nástavbové studium, zkrácené studium oboru vzdělání s výučním listem.

Odborné kompetence:

  • Výroba pekařských výrobků, např. chleba, rohlíků a housek, koláčů, buchet, bábovek, vánoček s dodržením správných technologických postupů.
  • Výběr vhodných surovin a přísad pro daný výrobek.
  • Uplatňování estetického hlediska při výrobě chleba a pekařských výrobků.
  • Posuzování zralosti kvásků a těst.
  • Znalost obsluhy a údržby potravinářských strojů.
  • Vedení evidence při skladování a expedici výrobků.
  • Zařazování nových výrobků v souladu s principy zdravé výživy.

Uplatnění absolventa:

Absolvent se uplatní při výkonu povolání pekař na pozici zaměstnance ve velkých, středně velkých i malých pekárnách a obchodních zařízeních zabývajících se prodejem pekařských výrobků.

Je zejména připraven zpracovávat základní suroviny, pomocné látky a přísady pro výrobu pekařských výrobků, řídit technologické procesy při výrobě chleba a běžného a jemného pečiva, obsluhovat a provádět základní údržbu technologického zařízení, vykonávat činnosti související s prodejem pekařských výrobků.

Je schopen hodnotit kvalitu vstupních surovin, polotovarů i hotových výrobků dle norem.

Absolvent má možnost dalšího, nástavbového studia pro absolventy tříletých oborů vzdělání denní i dálkovou formou nebo zkráceného studia oboru vzdělání s výučním listem na střední škole.

Leták oboru

Vyučované předměty v průběhu studia

Pekar-zkracena-forma-hodinove-dotace

Další informace o tomto a dalších oborech Vám poskytne

Bílek Libor

Mgr. Libor Bílek

Kariérový poradce a metodik prevence sekce obchodu a služeb
Logo svazu pekařů a cukrářů
  • Sdílení:
author avatar
zveřejněno

Předchozí příspěvek

Výrobce textilií
09/10/2020

Další příspěvek

Kuchař
10/10/2020

Může se Vám také líbit

Kosmetické služby
Kosmetické služby
13 listopadu, 2020
Cukrář
Cukrář
13 října, 2020
Číšník
Číšník
11 října, 2020

Vyhledat

Přihláška ke studiu

Nabídka oborů

  • Obory vzdělání s maturitní zkouškou
  • Obory vzdělání s výučním listem
  • Zkrácené denní studium
  • Nástavbové studium

Dotazy uchazečů

4 otázky

Facebook

  • Facebook

Zapojujeme se

Podporujeme

Intranet

  • E-learning
  • Pošta
  • SharePoint
  • Attis
  • Požadavky

Stravování

  • Charbulova
  • Veslařská

UM Café

Nová Svratka

Cook Book of Charward academy

Třídní knihy

  • Sekce gastronomie
  • Sekce obchodu a služeb

Střední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizace

Charbulova 106

618 00 Brno

IČ: 60552255

DIČ: CZ60552255

datová schránka: gcvx7r7

+420 548 424 111

podatelna@charbulova.cz

Charbulova

Education WordPress Theme by ThimPress. Powered by WordPress.

Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.Souhlasím