Kuchař
- Autor zveřejněno
- Kategorie Obory, Obory vzdělání s výučním listem
- Datum 22/01/2024
Baví tě vaření, zajímáš se o moderní gastronomii? Pohybuješ se rád(a) v atraktivním prostředí? Zajímají tě nové světové trendy ve stravování a stolování?
Učební obor
Délka přípravy: 3 roky
Kód oboru: 65-51-H/01
Způsob zakončení: závěrečná zkouška
Dosažený stupeň vzdělání: střední vzdělání s výučním listem
Možnosti dalšího vzdělávání: nástavbové studium, zkrácené studium oboru vzdělání s výučním listem
Proč studovat u nás?
- Praxi se naučíš ve vyhlášených brněnských hotelech a restauracích pod vedením zkušených mistrů a místního personálu.
- Pravidelně vozíme ocenění z odborných soutěží v rámci celé ČR.
Co se naučíš?
- Vařit moderně, zdravě a chutně a výsledky své práce esteticky a vkusně prezentovat.
- Staneš se odborníkem na přípravu pokrmů teplé i studené kuchyně. Ovládneš umění vaření, dušení, smažení i pečení.
- Naučíš se odborně sestavovat jídelníček, efektivně hospodařit s finančními prostředky a materiálem, energiemi, odpady, vodou a jinými látkami ekonomicky a s ohledem na životní prostředí.
Možnosti uplatnění
- Odborný pracovník v ubytovacích a stravovacích provozech, hotelech, restauracích a provozovnách hromadného stravování.
- „Odborný garant v oboru“
- Můžeš si založit vlastní restauraci, nebo jiné stravovací zařízení.
Další informace o tomto a dalších oborech Vám poskytne
Mgr. Ing. Jaromír Jurka
Kariérový poradce sekce gastronomie