• Home
  • Zájemci o studium
    • Přijímací řízení
    • Obory vzdělání s maturitní zkouškou
    • Zkrácené denní studium
    • Obory vzdělání s výučním listem
    • Nástavbové studium
    • Domovy mládeže
  • Žáci a rodiče
    • Klasifikace a docházka
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu
      • Sekce služeb
      • Dálkové studium
    • Suplování
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu
      • Sekce služeb
      • Dálkové studium
    • Rozvrhy
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu
      • Sekce služeb
      • Dálkové studium
    • Stravování
      • Informace
      • Charbulova
      • Jánská
    • E-learning
    • Pošta
    • Poradenské pracoviště
    • Potřebuji pomoc
  • Zaměstnanci
    • Třídní knihy
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu
      • Sekce služeb
      • Dálkové studium
    • Pošta
    • SharePoint
    • Attis
    • Požadavky
    • E-learning
  • Služby veřejnosti
    • Informace o stravování
    • Objednávka obědů Charbulova
    • Objednávka obědů Jánská
    • Objednávka obědů Veslařská
    • Nová Svratka
    • Rekvalifikace a kurzy
    • Kadeřnictví
    • Kosmetika
    • Pronájmy
    • Prodejny našich výrobků
  • O nás
    • Zřizovatel
    • Školská rada
      • Vyhlášení voleb
      • Jednací řád
      • Složení školské rady
    • Dokumenty
      • Školní řád
      • Výroční zpráva 2018-19
    • Výběrová řízení – dodávky, služby
    • Nabídka zaměstnání
  • Kontakty
    • Sekretariát
    • Vedení školy
    • Kurzy, CŽV
    • Zaměstnanci
    • Podatelna, datová schránka
    • Mapa
Střední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizaceStřední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizace
  • Home
  • Zájemci o studium
    • Přijímací řízení
    • Obory vzdělání s maturitní zkouškou
    • Zkrácené denní studium
    • Obory vzdělání s výučním listem
    • Nástavbové studium
    • Domovy mládeže
  • Žáci a rodiče
    • Klasifikace a docházka
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu
      • Sekce služeb
      • Dálkové studium
    • Suplování
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu
      • Sekce služeb
      • Dálkové studium
    • Rozvrhy
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu
      • Sekce služeb
      • Dálkové studium
    • Stravování
      • Informace
      • Charbulova
      • Jánská
    • E-learning
    • Pošta
    • Poradenské pracoviště
    • Potřebuji pomoc
  • Zaměstnanci
    • Třídní knihy
      • Sekce gastronomie
      • Sekce obchodu
      • Sekce služeb
      • Dálkové studium
    • Pošta
    • SharePoint
    • Attis
    • Požadavky
    • E-learning
  • Služby veřejnosti
    • Informace o stravování
    • Objednávka obědů Charbulova
    • Objednávka obědů Jánská
    • Objednávka obědů Veslařská
    • Nová Svratka
    • Rekvalifikace a kurzy
    • Kadeřnictví
    • Kosmetika
    • Pronájmy
    • Prodejny našich výrobků
  • O nás
    • Zřizovatel
    • Školská rada
      • Vyhlášení voleb
      • Jednací řád
      • Složení školské rady
    • Dokumenty
      • Školní řád
      • Výroční zpráva 2018-19
    • Výběrová řízení – dodávky, služby
    • Nabídka zaměstnání
  • Kontakty
    • Sekretariát
    • Vedení školy
    • Kurzy, CŽV
    • Zaměstnanci
    • Podatelna, datová schránka
    • Mapa

Obory

  • Home
  • Blog
  • Obory
  • Číšník

Číšník

  • Autor zveřejněno
  • Kategorie Obory, Zkrácené denní studium
  • Datum 06/10/2019
Číšník

Učební obor

Číšník – zkrácené studium

Stupeň poskytovaného vzdělání: Střední vzdělání s výučním listem

Délka a forma studia: 1 rok, denní forma vzdělávání ve zkráceném studiu

Kód oboru: 65-51-H/01

Podmínky pro přijímání ke vzdělávání:

  • střední vzdělání s výučním listem nebo maturitní zkouškou,
  • splnění podmínek zdravotní způsobilosti
  • průměrný prospěch z předchozího studia, ve kterém uchazeč ukončil středoškolské vzdělávání.

Způsob zakončení: závěrečná zkouška

Dosažený stupeň vzdělání: střední vzdělání s výučním listem

Odborné kompetence:

Žák oboru číšník se připravuje na činnost v hotelech a restauracích:

  • Ovládá techniku jednoduché a složité obsluhy, volí vhodné formy obsluhy podle prostředí a charakteru stravovacího zařízení.
  • Umí dodržovat zásady hygieny a bezpečnosti při práci v gastronomických zařízeních.
  • Je schopen samostatně sestavovat jídelní a nápojové lístky, menu podle zásad gastronomických pravidel a zásad racionální výživy.
  • Je připraven komunikovat v cizích jazycích, pracovat s informacemi, udržovat slovní i písemný kontakt se zákazníky a obchodními partnery.

Uplatnění absolventa

Absolvent pracuje jako samostatný číšník od přijetí objednávky až po její vyúčtování. Uplatní se jako zaměstnanec ve velkých, středně velkých i malých provozovnách, nebo jako soukromý podnikatel v pohostinství.

Leták oboru

Vyučované předměty v průběhu studia

Kuchař-číšník zkrácená forma studia
Kuchař-číšník zkrácená forma studia

Další informace o tomto a dalších oborech Vám poskytne

Jurka_Jaromir

Mgr. Ing. Jaromír Jurka

Kariérový poradce sekce gastronomie
  • Sdílení:
author avatar
zveřejněno

Předchozí příspěvek

Kuchař
06/10/2019

Další příspěvek

Cukrář
07/10/2019

Může se Vám také líbit

Cisnik
Číšník
25 Říjen, 2019
Kosmeticke-sluzby
Kosmetické služby
25 Říjen, 2019
Kuchar
Kuchař
25 Říjen, 2019

Vyhledat

Přihláška ke studiu

Nabídka oborů

  • Obory vzdělání s maturitní zkouškou
  • Obory vzdělání s výučním listem
  • Zkrácené denní studium
  • Nástavbové studium

Facebook

  • Facebook

Akce školy

14
Led
Moravský pohár 2020
13:00 - 18:00
CPV Charbulova 106, Brno
21
Led
Den otevřených dveří
15:00 - 17:00
Charbulova 106, Brno
23
Led
Brněnské zrcadlo 2020
09:00 - 15:00
Charbulova 106, Brno

Zapojujeme se

Podporujeme

Intranet

  • E-learning
  • Pošta
  • SharePoint
  • Attis
  • Požadavky

Stravování

  • Charbulova
  • Jánská
  • Veslařská

Třídní knihy

  • Sekce gastronomie
  • Sekce obchodu
  • Sekce služeb – denní studium
  • Sekce služeb – dálkové studium

Střední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizace

Charbulova 106

618 00 Brno

IČ: 60552255

DIČ: CZ60552255

datová schránka: gcvx7r7

+420 548 424 111

podatelna@charbulova.cz

Education WordPress Theme by ThimPress. Powered by WordPress.