V úterý 17. ledna 2023 zaplnili naši studenti kino Scala, aby zažili inspirativní diashow Jiřího Kolbaby. Známý cestovatel a fotograf (a také absolvent “Charbulky”) si pro ně připravil program věnovaný zejména indonéskému ostrovu Bali.
Asociace sommelierů ČR uspořádala v nově otevřeném vinařství THAYA 9. ročník dvoudenní soutěže SOMMELIER MORAVY 2022 v kategoriích JUNIOR (do 21 let) a PROFESIONÁL. Náš juniorský tým ve složení Klára Kuličková, Vendula Prachařová, Barbora Marková a Alexandra Kaplanová se popasoval …
Roman Paulus na Charbulce Naši školu a její provozy v listopadu 2022 navštívil Roman Paulus, jeden z nejznámějších českých šéfkuchařů. Podpořil budoucí kuchaře a cukráře, povídal o tom, jak jsou gastronomické obory zajímavé, společně jsme uvařili řadu pokrmů a užili …
Brněnský vánoční pohár Dne 21. listopadu 2022 se v hotelu BEST WESTERN PREMIER hotel International Brno, Husova 16, Brno konal 20. ročník mezinárodní soutěže juniorů v nápojové gastronomii sommelierů barmanů baristů Výsledky soutěže sommelierů
Aranžérky bodovaly na celostátní soutěži V Českých Budějovicích se začátkem listopadu konala dvoudenní celostátní soutěž AR JUNIOR 2022. Naše budoucí aranžérky dosáhly vynikajících výsledků. Z jižních Čech přivezly hned tři první místa (z disciplín maketa výkladní skříně, kresba zátiší a počítačová grafika) …
Přednáška Michala Marešovského pro budoucí číšníky Na jaře se náš tým umístil na druhém místě v soutěži CBA Team Challenge. Jako jednu z odměn získal přednášku pro naše budoucí číšníky. A tak k nám pátek 11. listopadu 2022 přijel Michal Marešovský, ambasador společnosti …
Charbulka je školou roku! Získali jsme prestižní ocenění od Asociace hotelů a restaurací ČR, stali jsme se školou roku. V Best Western Premier Hotel InternationaI Brno v pátek 21. října 2022 proběhlo v rámci galavečera vyhlášení výročních cen, které uděluje Asociace …
Dort, tři druhy dezertů a dekorační výrobek z jedlých materiálů. S tímto zadáním se museli vypořádat účastníci cukrářské soutěže Moravský pohár. A našim reprezentantkám se to povedlo výborně. Celostátní dvoudenní soutěžní klání v cukrářských dovednostech se v letošním roce konalo koncem října v Kroměříži. Tamní …
Barmani, beertenders, barista a teatender reprezentovali naši školu na soutěži České barmanské asociace Team Challenge v nápojové gastronomii. Všem našim žákům patří velká pochvala a poděkování. Do soutěžního klání dali celé své srdce a Kristýně Dluhošové, studentce oboru hotelnictví, se navíc …
Výsledky voleb do školské rady z 20. 10. 2022 Za zákonné zástupce nezletilých žáků a za zletilé žáky byli zvoleni: Pořadí Kandidát Počet hlasů 1. Žižková Miroslava 113 2. Rolinek Martin 100 Neplatné hlasy 1 Oficiální dokumenty: Vyhlášení voleb …
Studijní obor Denní forma studia Délka přípravy: 2 roky Kód oboru: 64-41-L/51 Podmínky přijetí ke vzdělávání: dosažení středního vzdělání s výučním listem v tříletém studiu, přijímací zkoušky z určených předmětů, splnění dalších kritérií přijímacího řízení včetně dostatečné kapacity oboru vzdělání. Způsob …
V sobotu 10. září 2022 jsme se zúčastnili oslav obce Bukovina. Ačkoliv předpověď počasí nebyla zrovna příznivá, s nástrahami občasného deštíku jsme si poradili a den se velmi vydařil. Žáci i pedagogové návštěvníkům představili řadu oborů, v nichž vzděláváme mladou generaci. Pro děti …
Jsem Lukáš Vyhlídal a jsem vítězem soutěže Pekař roku Junior pro rok 2022. Spolu se soutěžícími umístěnými na 2. a 3. místě této soutěže jsem se zúčastnil odborné stáže v Plzni. Akce trvala dva dny, během nichž jsme navštívili Plzeňský pivovar …
Ve dnech 2. a 3. června 2022 konali žáci 3. ročníku oboru Prodavač praktickou závěrečnou zkoušku v hypermarketech Globus a Albert. Všichni zkoušku úspěšně zvládli, mnozí na výbornou.
V pražských Letňanech jsme na soutěži Gastro junior Bidfood Cup Praha 2022 byli velmi úspěšní. Žákyně oboru cukrář Alžběta Brabcová se za pomoci Michaely Opravilové umístila na 1. místě této prestižní soutěže konané ve dnech 26. a 27. 5. 2022. Alžběta …
Přestože se počasí 29. 5. 2022 trošku mračilo na svět, užily si černovické děti skvělý den. Na hřišti Charbulky si mohly zadovádět spolu s žáky učebních oborů pekař, cukrář, kuchař a řezník a mohly si spolu se svými rodiči a prarodiči naplnit bříška …
Výsledky soutěže Dne 11. 5. 2022 se v areálu naší školy konala soutěž pro budoucí barmany, kuchaře, číšníky a servírky. Děkujeme všem za účast a vítězům blahopřejeme. Čepování piva Podrobné výsledky soutěže čepování piva Míchané nápoje s pivem Podrobné výsledky soutěže …
Europass – dodatek k osvědčení pro školní rok 2021/2022 v elektronické podobě si můžete pro svůj obor stáhnout zde. Jsou k dispozici v českém jazyce CZ, anglickém EN, německém DE, popř. francouzském FR. Při stahování dodatku dbejte na to, abyste …
Naše škola pořádala 12. 4. 2022 po delší pauze mezinárodní soutěž Brněnské zrcadlo. V několika kategoriích prověřili své dovednosti mladí kadeřníci a kadeřnice spolu s kosmetičkami. Výsledky soutěží byly velmi vyrovnané a na vysoké úrovni, takže porota měla opravdu náročnou práci. Kategorie …
Žáci oboru pekař nezahálí a spolu se svými učiteli OV se 29. 04. 2022 zúčastnili odborného semináře pořádaného firmou IREKS – ENZYMA v Brně. Všichni účastníci se aktivně zapojili do všech fází výroby od přípravy surovin na přípravu chleba a …
Střední škola gastronomie a služeb Nová Paka pořádala 21. 4. 2022 již 9. ročník soutěže Kouzlení z perníku. Soutěžící zdobili perníky libovolných tvarů v daném časovém limitu. Mezi 15 soutěžícími byla i žákyně naší školy Tereza Uhrová (C2B). Přestože se podobné soutěže …
Lukáš Vyhlídal se umístil na prvním místě soutěže Pekař roku 2022 junior poté, co prokázal své dovednosti, zručnost i nápaditost ve své budoucí profesi. Zcela zaslouženě se nyní pyšní titulem Pekař roku 2022 junior. Soutěž hostila Střední průmyslová škola potravinářství …
24. 2. 2022 proběhlo školní kolo Soutěže odborných dovedností oboru pekař v prostorách společnosti IREKS – ENZYMA a zúčastnili se jí vybraní žáci všech tří ročníků tohoto oboru i zkrácené formy studia. Soutěžící vyráběli jak běžné pečivo, tak i to …
Naše škola se opět mohla vrátit k organizaci školního kola Soutěže odborných dovedností oboru cukrář. 24. 2. 2022 předvedli žáci všech tří ročníků i zkrácené formy studia, co vše se naučili po dobu vzdělávání na naší škole. Úkoly byly rozdělené podle …
26. 1. 2022 proběhlo v Jeseníku klání mladých cukrářů. Naše žákyně 2. ročníku Tereza Uhrová zde úspěšně prezentovala svoje dovednosti a umístila se na celkovém druhém místě. Součástí soutěže byla prezentace dortu na téma Pro malé i velké pány, dále …