17. ročník školních kol soutěží odbornosti žáků oborů kuchař a číšník
V úterý 3. října 2017 se konal 17. ročník školního kola soutěže odbornosti žáků oboru kuchař – kuchařka. Letošním zadáním pro obor kuchař bylo:
PŘÍPRAVA 2 PORCÍ MODERNÍHO TEPLÉHO POKRMU S PŘÍLOHAMI V ČASOVÉM LIMITU 60 MINUT
Žáci si losovali z připravených tajných boxů, jejichž obsahem byla kuřecí prsa nebo vepřový kotlet, společně s dvěma tajnými surovinami.
Vítězem se stal Daniel Novotný ze třídy G2 (pracoviště Barceló Palace), druhé místo obsadil Pavel Dlapal ze třídy K3A (pracoviště Orea hotel Voroněž) a na třetím místě se umístil Pavel Kolář ze třídy K3B (pracoviště Maximus Resort).
Letošní soutěž byla velmi vyrovnaná. Všichni žáci se zhostili svého úkolu nadstandardně a nelze než je pochválit a popřát jim mnoho úspěchů v dalších soutěžích.
Ve čtvrtek 5. října 2017 se konal 17. ročník školního kola soutěže odbornosti žáků oboru číšník – servírka. Žáci si vylosovali jeden ze tří soutěžních úkolů:
FLAMBOVÁNÍ BROSKVE PRO 2 OSOBY
FLAMBOVÁNÍ KUŘECÍHO ŠPÍZU PRO 2 OSOBY
FLAMBOVÁNÍ PALAČINEK PRO 2 OSOBY
Po vylosování soutěžící provedli písemnou přípravu požadavku na suroviny a inventář.
Na 1. místě se umístila Iva Hromková z třídy KČ1z (pracoviště Maximus Resort) na 2. místě skončil Michal Rohánek z třídy Č3B (pracoviště Orea hotel Voroněž) a na třetí místo dosáhla Nikol Rozenbergová z třídy Č1A (pracoviště Myslivna). Gratulujeme!
Děkujeme učitelům OV za skvělou přípravu soutěžících žáků z oborů číšník, kuchař – číšník a gastronomie a přihlížejícím žákům za vytvoření příjemné atmosféry.