• Home
  • Zájemci o studium
    • Přijímací řízení
    • Dotazy uchazečů
    • Obory vzdělání s maturitní zkouškou
    • Zkrácené denní studium
    • Obory vzdělání s výučním listem
    • Nástavbové studium
    • Domovy mládeže
  • Žáci a rodiče
    • Maturitní zkoušky
    • Závěrečné zkoušky
    • Klasifikace a docházka
    • Informace o stravování
    • Jídelna Charbulova
    • Nová Svratka
    • E-learning
    • Pošta
    • Poradenské pracoviště
    • Potřebuji pomoc
    • Europass
      • Europass 2022
      • Europass 2021
      • Europass 2020
  • Zaměstnanci
    • Třídní kniha 2022–23
    • Pošta
    • SharePoint
    • Attis
    • Požadavky
    • E-learning
  • Služby veřejnosti
    • Informace o stravování
    • Objednávka obědů
    • Nová Svratka
    • Rekvalifikace a kurzy
    • Kadeřnictví
    • Kosmetika
    • Pronájmy
    • Prodejny našich výrobků
  • O nás
    • Úřední deska
    • Zřizovatel
    • Jednací řád školské rady
    • Složení školské rady
    • Školní řád
    • Výroční zpráva 2021-22
    • Výběrová řízení – dodávky, služby
    • Nabídka zaměstnání
  • Kontakty
    • Sekretariát
    • Vedení školy
    • Kurzy, CŽV
    • Zaměstnanci
    • Podatelna, datová schránka
    • Mapa
Střední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizace
  • Home
  • Zájemci o studium
    • Přijímací řízení
    • Dotazy uchazečů
    • Obory vzdělání s maturitní zkouškou
    • Zkrácené denní studium
    • Obory vzdělání s výučním listem
    • Nástavbové studium
    • Domovy mládeže
  • Žáci a rodiče
    • Maturitní zkoušky
    • Závěrečné zkoušky
    • Klasifikace a docházka
    • Informace o stravování
    • Jídelna Charbulova
    • Nová Svratka
    • E-learning
    • Pošta
    • Poradenské pracoviště
    • Potřebuji pomoc
    • Europass
      • Europass 2022
      • Europass 2021
      • Europass 2020
  • Zaměstnanci
    • Třídní kniha 2022–23
    • Pošta
    • SharePoint
    • Attis
    • Požadavky
    • E-learning
  • Služby veřejnosti
    • Informace o stravování
    • Objednávka obědů
    • Nová Svratka
    • Rekvalifikace a kurzy
    • Kadeřnictví
    • Kosmetika
    • Pronájmy
    • Prodejny našich výrobků
  • O nás
    • Úřední deska
    • Zřizovatel
    • Jednací řád školské rady
    • Složení školské rady
    • Školní řád
    • Výroční zpráva 2021-22
    • Výběrová řízení – dodávky, služby
    • Nabídka zaměstnání
  • Kontakty
    • Sekretariát
    • Vedení školy
    • Kurzy, CŽV
    • Zaměstnanci
    • Podatelna, datová schránka
    • Mapa

Žijeme naplno

  • Úvod
  • Blog
  • Žijeme naplno
  • Moravský pohár 2020

Moravský pohár 2020

  • Autor zveřejněno
  • Kategorie Žijeme naplno
  • Datum 15/01/2020
2. místo

MORAVSKÝ POHÁR 2020

Tisková zpráva - závěrečná

18. ročník putovní cukrářské soutěže byl zakončen slavnostním vyhlášením výsledků ve středu 15. ledna 2020, v 17 hodin, ve Střední škole Brno, Charbulova, příspěvková organizace.

Kdo soutěžil?

Cukrářská soutěž je zaměřena na dvoučlenný tým žáků oboru cukrář, kteří jsou teprve na startu své kariérní dráhy. Soutěž byla určena pro reprezentanty z  řad žáků 1. – 3. ročníků odborných škol z  celé České republiky, ale pravidelně se účastní též soutěžící ze zahraničí. Letos startovalo devět dvoučlenných týmů z České republiky.

V rámci dvoudenního klání mladí lidé pracovali na své tvorbě, porota bedlivě sledovala a hodnotila výkony i finální výrobky a závěrem vyhlásila „nejlepší cukrářské juniory 18. ročníku Moravského poháru roku 2020“.

Co soutěžící museli splnit?

Zadané úkoly:

  1. Slavnostní výrobek (jedno nebo víceposchoďový dort) do celkové hmotnosti 6 kilogramů na volné téma připravený společně s degustačním vzorkem pro porotu.
  2. Tři druhy dezertů (od každého druhu 6 kusů) s přesně stanovenou hmotností do 40ti gramů a třemi degustačními vzorky.
  3. Písemná příprava. Prezentace zhotovených výrobků. Skulptura - dekorační výrobek.

Tyto tři úkoly byly bodově ohodnoceny. Časový limit byl 7 hodin na vlastní práci (v rámci prvního dne 4 hodiny a druhý den 3 hodiny na dokončení, plus 1 hodinu na přípravu prezentace).

Soutěž se konala již druhým rokem pod záštitou AKC ČR a hejtmana Jihomoravského krajského úřadu JUDr. Bohumila Šimka. Odborným garantem a patronem byla Asociace kuchařů a cukrářů ČR pobočka Brno. Ředitelkou soutěže byla RNDr, Jana Marková, ředitelka pořádající školy.

Odborná komise byla složena ze zástupců AKC ČR. Jmenovitě: předsedkyně komise Eliška Dernerová, certifikovaná komisařka, předsedkyně AKC ČR pobočka Brno, paní Božena Zahálková - certifikovaný komisař/učitelka/Střední odborná škola a střední odborné učiliště Polička; paní Božena Smitalová - certifikovaná komisařka/učitelka/Střední odborná škola Litovel, paní Eliška Hebká - certifikovaná komisařka/učitelka/Střední škola gastronomie a služeb Nová Paka

Soutěž zakončila RNDr. Jana Marková, ředitelka soutěže Moravský pohár 2020 a ředitelka Střední školy Brno, Charbulova a předala putovní pohár k pořádání 19. ročníku soutěže mladých cukrářů Mgr. Ivaně Hašové, ředitelce SŠ hotelové a služeb, Kroměříž

Finální listina

Pořadí Tým
1. Kateřina Ondříšková a Vít Holý
Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví, Bzenec, p. o.
2. Michaela Kolářová a Mariia Kemenyash
Střední škola Brno, Charbulova, p. o.
3. Lucie Mokrýšová a Magdaléna Pulterová
Střední škola hotelová a služeb, Kroměříž
4. Jana Böhmová a Klára Sochová
Hotelová škola, Frenštát pod Radhoštěm, p. o.
5. Tereza Malyszová a Tereza Stašková
Střední škola gastronomie, oděvnictví a služeb Frýdek - Místek, p. o.
6. Kamila Necidová a Daniela Sigmundová
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Třešť
7. Eliška Schillerová a Lenka Klosová
Integrovaná střední škola Slavkov u Brna, p. o.
8. Michaela Maňurová a Monika Kuchrýková
Střední škola gastronomie a služeb, Šířava 7 Přerov
9. Karolína Janíčková a Michaela Gruberová
Střední odborná škola Jana Tiraye Velká Bíteš, příspěvková organizace

Odborným garantem a patronem byla:
Asociace kuchařů a cukrářů ČR, pobočka Brno

Hlavním partnerem byl:
IREKS ENZYMA Brno

Dalšími partnery soutěže byli, čteno podle abecedy:
AKC ČR pobočka Brno
AZ tuky Kruszwica
CESK, a. s.
CS GOSTOL TRADING, spol. s r. o.
Globus Brno
SAHM, s.r.o., pobočka SAHM GASTRO – BRNO
United Bakeries - pobočka Delta pekárna Brno

Všem partnerům děkujeme za podporu cukrářského řemesla!!!!

Tiskovou zprávu zpracovala: Mgr. Renata Svobodová, zástupkyně ředitelky pro praktické vyučování, SŠ Brno, Charbulova, příspěvková organizace

Celý text tiskové zprávy ke stažení

Fotografie vítězných výrobků

1. místo
2. místo
3. místo
4. místo
  • Sdílení:
author avatar
zveřejněno

Předchozí příspěvek

Opět se dobrá věc podařila
15/01/2020

Další příspěvek

Zruční pekaři změřili své síly
22/01/2020

Může se Vám také líbit

Kadeřnictví
Výsledky soutěže Brněnské zrcadlo
27 ledna, 2023
Den otevřených dveří
Den otevřených dveří 19. 1. 2023 se vydařil
22 ledna, 2023
Diashow jiřího Kolbaby
Diashow Jiřího Kolbaby
18 ledna, 2023

Vyhledat

Přihláška ke studiu

Nabídka oborů

  • Obory vzdělání s maturitní zkouškou
  • Obory vzdělání s výučním listem
  • Zkrácené denní studium
  • Nástavbové studium

Dotazy uchazečů

4 otázky

Akce školy

10
Úno
27. reprezentační ples školy
20:00 - 02:00
Velký kongresový sál OREA CONGRESS HOTEL BRNO

Facebook

  • Facebook

Zapojujeme se

Podporujeme

Zde studují dobří andělé
Zde pracují dobří andělé

Intranet

  • E-learning
  • Pošta
  • SharePoint
  • Attis
  • Požadavky
  • Zásady cookies (EU)

Stravování

  • Charbulova
  • Veslařská

UM Café

Nová Svratka

Cook Book of Charward academy

Třídní knihy

  • Třídní kniha 2022–23
  • Sekce gastronomie archiv
  • Sekce obchodu a služeb archiv

Střední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizace

Charbulova 106

618 00 Brno

IČ: 60552255

DIČ: CZ60552255

datová schránka: gcvx7r7

+420 548 424 111

podatelna@charbulova.cz

Charbulova

Education WordPress Theme by ThimPress. Powered by WordPress.

Spravovat Souhlas s cookies
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Spravovat dodavatele Přečtěte si více o těchto účelech
Zobrazit předvolby
{title} {title} {title}