Václav Šorma
Můj otec vlastní malou restauraci kousek od Brna, a tak pro mě už od mala bylo velkým snem stát se kuchařem a jednou tuto restauraci vést. Volba tedy byla jasná. V deváté třídě jsem si podal přihlášku na Charbulku, jiná možnost pro mě neexistovala. Měl jsem možnost poznat skvělý kolektiv spolužáků, příjemný personál na praxi a učitele, kteří znají nejnovější trendy v oboru. Nebylo snad nic, co by se mi na škole nelíbilo. Na praxi mě učitelé naučili vše, co jsem kdy potřeboval.
Vždy, když teď před sebou mám obtížný úkol, vzpomenu si, co by na to řekl pan Hanák, šéfkuchař ze školní jídelny a nejlepší kuchař, jakého jsem dosud potkal. Rád na školu vzpomínám, dala mi mnoho přátel, zážitků a důležitých zkušeností.
Václav Šorma,
kuchař restaurace Borgo Agnese Brno, absolvent 2016